Tips voor webdesign

Bij het maken van een website zijn de kleuren een essentieel onderdeel van de uitstraling van je site. Met zoveel prachtige tinten en kleurschakeringen die er zijn, is het gemakkelijk om met kleur te overdrijven.

Hoewel heldere en gedurfde kleurenschema’s de hoeksteen vormen van de esthetiek van veel ontwerpers, overheerst de visuele ruis die ontstaat als je te veel kleuren te dicht bij elkaar zet, de rest van het webontwerp.

Blijf bij een eenvoudig kleurenpalet en neutrale achtergrondkleuren. Een afgezwakte achtergrond zorgt ervoor dat kleuraccenten – zoals kleuren op call-to-action knoppen, menu-items of andere ontwerpelementen – opvallen en de aandacht krijgen die ze verdienen. Soms volstaat een eenvoudige witte, zwarte of neutrale achtergrond.

Een logische indeling

Hoe je een webdesign samenstelt, kan een grote invloed hebben op SEO.

Als webdesigner moet u een paar dingen weten over zoekmachineoptimalisatie:

  • Hoe je header tags zoals h1, h2 en h3 gebruikt
  • Hoe het deel van een link dat een specifieke pagina identificeert – een slug – de organische zoekresultaten kan beïnvloeden.
  • Hoe u afbeeldingen optimaliseert om het laden te versnellen en het bouncepercentage te verlagen – dat is het percentage bezoekers dat slechts één pagina op uw site bekijkt en vervolgens wegnavigeert zonder actie te ondernemen.

Bekijk voor meer webdesign tips: AuroraOnline.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.